Piloții Alfa Romeo, penalizați cu sancțiuni de timp în cursa de la Hockenheim

Piloții Alfa Romeo Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi au primit în Marele Premiu al Germaniei penalizări de timp pentru încălcarea reglementărilor tehnice, pierzând astfel din puncte.
Raikkonen și Giovinazzi au terminat cursa de la Hockenheim pe poziția a șaptea și, respectiv a opta, la capătul unei curse dramatice, dominate de ploaie, în care au obținut zece puncte.

La scurt timp după cursă, cei doi piloți Alfa Romeo au fost cercetați pentru o eventuală încălcare a articolului 27.1 din Regulamentul FIA al curselor de Formula 1, care prevede că „pilotul trebuie să conducă singur mașina, fără ajutor”. Ancheta a vizat o iregularitate de pe grila de pornire. FIA cere ca ieșirea din ambreiaj să se potrivească cu intrarea pilotului într-un interval de timp de 70 milisecunde. La începutul cursei, mașinile Alfa Romeo au avut nevoie de 200 și 300 milisecunde pentru acest lucru.

Deoarece această pedeapsă „stop-and-go” nu poate fi aplicată după cursă, (întrucât problema nu a fost văzută la timp de comisarii de cursă ), pedeapsa este transformată într-o penalizare de 30 de secunde după cursă.

Astfel încât Raikkonen și Giovinazzi au fost declasați pe locurile 12 și respectiv 13, iar Grosjean și Magnussen au promovat pe locurile 7 și 8, în timp ce Hamilton a cules două puncte pentru locul 9.

DirectorulAlfa Romeo, Frederic Vasseur, a confirmat că echipa intenționează să atace decizia.