Piloții au dezbătut problema efectuării depășirilor

Pilotii s-au intalnit Vineri in cadrul intalnirii obisnuite avute inaintea fiecarui Mare Premiu ca sa discute lucrurile care ii preocupa in general si in special sa abordeze problema depasirilor si a modului in care sunt acestea permise. Discutia a fost mult mai animata decat de obicei si a durat circa 50 de minute.

Mai multi piloti au ridicat problema ca Hamilton a castigat o pozitie depasind in afara circuitului (este vorba despre depasirea efectuata asupra lui Rosberg in Bahrain) si ca acesta nu a fost penalizat in urma acestei manevre.

In timp ce Charlie Whiting l-a absolvit pe Rosberg de orice vina, a fost presat de catre piloti sa se decida o regula referitoare la pilotii care obtin un avantaj prin depasirea marginilor circuitului, daca acestia urmeaza sa fie penalizati sau nu in urma acestei manevre.

Potrivit BBC, Michael Schumacher si Felipe Massa in special au sustinut o toleranta zero fata de orice castig obtinut in afara pistei, dar alti piloti au fost ingrijorati de faptul ca s-ar putea ajunge ca cel mai mic castig obtinut sa fie pedepsit in aceasi maniera ca un castig important obtinut.

Sebastian Vettel a spus ca dupa parerea lui castigarea unei zecimi de secunda nu poate sa fie pedepsita la fel ca si castigarea unei pozitii in cazul in care amandoua sunt obtinute in afara circuitului, asadar comisarii de cursa ar trebuii sa fie capabili prin cunostintele si discretia lor sa ia decizii conform fiecarui caz in parte.

Whiting este hotarat ca sa discute aceasta problema cu comisarii de cursa Sambata dimineata, inainte sa ia o decizie legata de acest aspect pana la sfarsitul zilei, decizie ce va ramane valabila pana la sfarsitul sezonului indiferent care va fi ea.

Oricum Whiting a spus ca Hamilton a fost norocos ca nu a fost penalizat si ca daca viitoare cine va face o manevra asemanatoare va fi penalizat.