Piloții critică regulamentul în ceea ce privește utilizarea pneurilor

„Cred ca este cu adevarat un mare, mare pacat fiindca suporterii stau si asteapta si noi nu iesim pe circuit” a declarat Hamilton pentru Sky Sports F1. El a mai spus: „problema este ca nu avem destule pneuri si drenajul pe circuit nu este asa de bun si astfel ca ramane multa apa. Daca am avea mai multe pneuri, cred ca mai multi piloti ar fi iesit pe circuit. Este pacat ca nu este obligatoriu sa iesi pe circuit in antrenamente. Astazi am avut parte de amuzament, am facut cateva tururi ceea ce a fost bine, fiindca am fost ingrijorat ca suporterii nu vor avea parte de prea multa actiune. Sunt asa de multi suporteri pe circuit… nu imi amintesc sa fi vazut vreodata asa de multi intr-0 zi de Vineri: este incredibil. Suporterii englezi ai F1 sunt cei mai buni din lume.”

El a incheiat spunand ca: „am acvaplanat aproape tot timpul si trebuie sa fii in permanenta concentrat sau altfel este foarte probabil sa pierzi controlul masinii. Cred ca pilotii pot face aici diferenta mai mult, in conditii de ploaie decat in conditii uscate, asadar astept cu nerabdare zilele urmatoare care se pare ca vor fi ploioase si reci.”

Raikkonen spune si el: „este pacat ca nu avem mai multe pneuri de ploaie pentru a putea sta mai mult pe circuit, dar daca va ploua si in urmatoarele zile toata lumea incearca sa salveze din pneurile alocate”.

Colegul sau Grosjean ii da dreptate si declara: „mi-ar fi placut sa pot sta mai mult timp pe circuit dar datorita regulamentului in ceea ce priveste pneurile, nu am vrut sa folosim pneurile alocate din moment ce asteptam sa ploua in continuare si in zilele de Sambata si Duminica”.