Piloții de vârf cer clarificări asupra regulilor de depășire

Button si Webber au cerut clarificari asupra modului in care se poate realiza o depasire. Acest lucru vine dupa cele doua incidente in care Nico Rosberg a fost implicat in cursa din Bahrain, unul cu Hamilton si celalalt cu Alonso. Comisarii de cursa au decis ca manevrele lui Rosberg au fost legale.

“Problema cu manevra lui Nico este ca daca el nu a fost penalizat pentru ca l-a impins pe Lewis in afara circuitului, asta inseamna ca Lewis a realizat depasirea in afara pistei” a spus Button. Apoi a adaugat: “unul dintre ei trebuia penalizat, dar amandoi au scapat fara nici o penalizare. Este dificil ca in aceasta situatie sa sti unde este limita in cazul acestor manevre.”

Button este sustinut de Webber care spune: “am fost surprins ca lui Lewis i s-a permis sa isi pastreze pozitia. A fost o situatie in care Lewis nu a vrut sa ajunga, dar s-a gasit complet in afara circuitului si in cele din urma i s-a permis sa isi pastreze pozitia si implicit i s-a considerat manevra de depasire ca fiind legala. Sunt sigur ca vom vorbi despre asta mai mult la intalnirea dintre piloti.”

Nico Rosberg a spus “trebuie sa discutam pentru ca ei s-au simtit in pericol, lucru pe care eu nu am intentionat sa il fac. Am considerat ca miscarea a fost dura dar corecta, conform regulilor asa a si fost si nu m-am gandit ca mi-am pus colegii in pericol.”

El a spus ca este important sa se discute despre acest lucru fiindca: “doi piloti implicati in incidente au semne de intrebare legate de ceea ce s-a intamplat si deci este nevoie de o discutie”.

Un comentariu

 1. Post By daniel

  Ambele au fost depasiri legale ?
  Pai odata ce ai pe cineva in dreapta ta si tu indrepti masina inspre el mai putem vorbi de „nu ma vrut sa il pun in pericol …” ? In cazul lui Alonso a fost mai putin clar pentru ca spaniolul nu a fortat depasirea dar in cazul lui Hamilton mie mi se pare clara intentia.
  A mai fost (parca anul trecut) o situatie absolut similara Schumi vs Barichello.
  Schumi a fost penalizat, pe drept, ceea c acum nu s-a intimplat.
  De ce oare ?

Comments are closed.