Piloţii iau peste picior presa din pricina zvonurilor lansate

La conferinta de presa din Singapore si in declaratiile date de piloti, unul din subiectele principale au fost desigur mutarile care s-ar putea petrece in cadrul echipelor incepand cu anul 2013.

Nico Rosberg a fost intrebat daca este posibil sa fie inlocuit de Lewis Hamilton la echipa Mercedes incepand de anul viitor; a fost deranjat de intrebare dar si-a pastrat controlul si cu un zambet fals a raspuns „aceasta nu este o intrebare prea folositoare dar am sa raspund. Am facut un contract pe termen lung cu Mercedes anul trecut asa cum stiti si sunt foarte fericit unde sunt, foarte mandru ca pot conduce o Sageata Argintie si ma uit inainte sperand la mai multe victorii.” Dupa o pauza scurta a zis tot el: „bun raspuns”.

La sfarsitul conferintei a intrebat jurnalistii prezenti care este ultimul zvon si apoi a continuat: „nici un zvon de ultimul moment? Jenson sa il inlocuiasca pe Michael la Mercedes de exemplu?”

Jenson Button a trebuit sa vorbeasca de venirea lui Perez ca si coechipier al sau la McLaren in 2013 si a marturisit: „imi place sa citesc totul. Citesc ziarele – fiindca cu totii facem aceasta chiar daca spunem ca nu o facem – si site-urile de stiri. Nu stiu cat adevar este in tot ceea ce se scrie daca exista macar o farama de adevar – nu vreau sa spun ca voi cei din media nu scrieti adevarul prin aceasta. Ceea ce este amuzant este ca nu exista nici o declaratie a niciunuia dintre oamenii implicati. Este amuzant cum voi scrieti atatea povesti fara a avea o singura declaratie de la oamenii care sunt cu adevarat implicati in a spune da sau nu. Nu stiu unde Perez va merge anul urmator dar stiu ca exista multa vorbarie pe aceasta tema.”

„Este interesant sa citesc toate zvonurile, presupun ca este o munca serioasa de a ghici pentru toata lumea” a incheiat campionul din 2009.

Sergio Perez intre timp a declarat: „sunt atat de multe zvonuri. Inainte a fost Ferrari si acuma este McLaren. Tot timpul cand am o cursa buna, ei ma pus intr-o echipa diferita”.