Piloţii sunt contrariaţi de rezultatele sezonului 2012

Reporterii de Formula 1 l-au intrebat pe Maldonado cu un zambet larg daca se considera un aspirant la titlul mondial si raspunsul venit i-a facut sa le inghete zambetul pe buze. Maldonado a raspuns in modul cel mai serios cu putina ca se considera un aspirant la titlul din 2012.

“Unele rezultate pe care le-am vazut in acest sfarsit de saptamana par foarte ciudate” a declarat pilotul echipei Ferrari Fernando Alonso.

Rezultatele primelor 5 curse ne duc cu mintea inapoi cu 29 de ani cand in 1983 au fost cinci castigatori diferiti in primele 5 curse ale sezonului.

“Intr-o cursa o echipa este in fata si apoi brusc coboara pe locul zece in urmatoarea cursa, deci este o situaite cam ciudata” a confirmat si campionul mondial din 2007 Kimi Raikkonen.

Intrebat fiind Alonso, daca se bucura de aceasta situaite, a raspuns incurcat: “nu stiu, nu stiu cum sa raspund la aceasta intrebare” lasand sa se inteleaga ca situatia nu ii convine pe de-a intregul. Apoi a adaugat: “Cu 7 ture inainte de final am ajuns la un punct in care brusc am inceput sa pierd aderenta. Chiar am comunicat echipei prin radio sa verifice daca masina a fost avariata”.

Campionul mondial Sebastian Vettel a spus: “acum 3 saptamani cei de la William nu erau nicaieri si acum i-au batut mar pe toti”.

“Am muncit foarte mult sa inteleg pneurile pentru aceasta cursa, dar de data asta nu au functionat si nu am nici o idee de ce” a declarat si britanicul Jenson Button cunoscut pentru stilul sau de pilotaj care nu deterioreaza rapid pneurile.

“In urma cu doua curse am fost pe prima pozitie si acum totul s-a schimbat. Ce se intampla cu Formula 1?” este citat Nico Rosberg de catre un reporter german.

Romain Grosjean a spus si el: “cred ca va fi o lupta stransa pana la sfarsitul sezonului cu niste curse in care invingatorul va castiga la limita. Oricine poate castiga”.