Pilotul maşinii medicale F1, despre vaccinare: De ce trebuie să fii exclus din societate?

Cariera pilotului maşinii medicale, Alan van der Merwe, este în acest moment în joc din cauza poziției sale cu privire la vaccinurile anti-covid.

Maşina medicală, un Mercedes-AMG C63S Estate, plasată în spatele grilei la start, urmăreşte monoposturile de Formula 1 în primul tur al fiecărei curse. Alan van der Merwe, care a condus mașina medicală încă din 2009, a ratat cea mai recentă cursă din Turcia, din cauza unei infecții cu covid.

Acum, el riscă să pierdă și mai multe curse în 2021 din cauza deciziei de a nu se  vaccina.

„Pentru a spulbera îndoielile, dacă doriți să vă vaccinați, faceți-o. Sunt pro-vaccinare pentru cei care le doresc și care le pot face”, a spus fostul pilot de curse din Africa de Sud. „O diferență de opinie este absolut necesară. Dar ura, rasismul, atacurile personale continuă, transmițându-mi-se că speră să mor și să fi concediat”, a scris Alan van der Merwe.

„Voi continua să respect regulile de sănătate publică, voi reduce riscul cât mai mult posibil și voi respecta deciziile celorlalți. Nu e nevoie de polarizare sau ură în fiecare discuție despre măști sau vaccinuri”, a adăugat el.

Deși sud-african, fostul pilot de testare Honda susține că este și „pe jumătate elvețian” și a subliniat că în Elveția „infecția anterioară” este considerată similară cu vaccinarea. „Vaccinurile arată că sunt sigure și eficiente pentru marea majoritate a oamenilor. Dar dacă nu faceți parte din acea majoritate?Trebuie automat să fii exclus din societate?”, s-a întrebat el.

„Ar trebui sacrificată sănătatea unor oameni pentru binele mai mare al lansării vaccinurilor?”, a continuat el.

Van der Merwe a spus că este „pe deplin conștient” că decizia sa i-ar putea limita „libertatea de mișcare”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.