Pirelli anunță pneurile oferite până la cursa din Singapore

Pirelli a nominalizat pneurile pentru primele trei curse din a doua parte a sezonului 2012 ce se vor derula in Belgia, Italia si Singapore.

La Spa, casa Marelui premiu al Belgiei, pneurile hard P Zero Argintiu si cele medii P Zero Alb vor fi nominalizate, ceea ce va permite pilotilor sa obtina maximum de performanta pe un circuit care solicita foarte tare pneurile.

La fel ca si  Spa, Monza – circuitul de casa pentru Pirelli – este caracterizat de viteze ridicate si viraje rapide, ceea ce inseamna ca pneurile hard P Zero Argintiu si cele medii P Zero Alb reprezinta alegerea perfecta pentru circuitul italian.

La Singapore, actiunea revine pe un circuit stradal, dar de aceasta data nocturn, iar Pirelli va aduce aici pneurile soft P Zero Galben, dar si pe cele supersoft P Zero Rosu, combinatie utilizata si la Monaco sau Canada.

Regulamentul 2012 stipuleaza ca in conditii normale, fiecare echipa va primi cate sase seturi de pneuri din compozitia mai dura si cinci seturi din compozitia mai moale, care pot fi utilizate oricand pe durata weekendulul de cursa incepand cu antrenamentele libere de vineri. Pirelli va aduce de asemenea si pneurile intermediare Cinturato Verde pentru pista umeda (cate patru seturi pentru fiecare pilot) precum si pe cele de ploaie Cinturato Albastru (trei seturi pentru fiecare pilot) pentru fiecare cursa.

Nominalizarile anvelopelor pana acum:

PZero Red

PZero Yellow

PZero White

PZero Silver

Australia Soft Medium
Malaysia Medium Hard
China Soft Medium
Bahrain Soft Medium
Spain Soft Hard
Monaco Supersoft Soft
Canada Supersoft Soft
Europe Soft Medium
Great Britain Soft Hard
Germany Soft Medium
Hungary Soft Medium
Belgium Medium Hard
Italy Medium Hard
Singapore Supersoft Soft