Pirelli nu e de vină! Ce s-a întîmplat cu Verstappen și Stroll la Baku

Și Max Verstappen și Lance Stroll au avut probleme la cursa de la Marele Premiu al Azerbaidjanului din cauza unei explozii la cauciuc.

Pirelli a fost criticat pentru asta, dar, potrivit expertului în tehnologie Craig Scarborough, acuzațiile nu au nicio bază.

Lance Stroll a abandonat după explozia unui cauciuc în turul 31 în timpul MP din Baku. Anvelopa din spate stânga a sărit, provocând un accident uriaș. Același lucru i s-a întâmplat și lui Verstappen.
Imediat, toată lumea a arătat cu degetul spre Pirelli. Într-un videoclip, Scarborough explică de ce nu ar fi fost vorba de o defecțiune a cauciucului.

„Am auzit comentariile de pe rețelele de socializare. Mulți au o atitudine negativă în legătură cu Pirelli. Foarte puțini oameni vin însă cu argumente temeinice și cu altceva decât o tăietură în anvelopă. Eu nu cred că a fost o defecțiune a anvelopei. Deși am văzut acest lucru de nenumărate ori, tăieturile la generația actuală de anvelope duc la o defecțiune totală a anvelopei”, a spus el.
„Au găsit tăieturi similare pe anvelopa din spate a lui Hamilton. Dar la Hamilton era doar pe suprafața benzii de rulare, nu coborâse până la construcție, permițând ca anvelopa să rămână intactă”, spune Scarborough.

Expertul în tehnologie consideră că răspunsul ar fi resturile de moloz de pe pistă. Pirelli și FIA ar face bine să facă o tură în jurul circuitului, spune el.