Pirelli va testa la Silverstone unele pneuri de compoziție mai tare

Pe masura ce criticile se inmultesc asupra lipsei de consistenta a pneurilor si se crede ca suporterilor Formulei 1 nu le va mai place atata lipsa de predictabilitate, cei de la Pirelli au decis sa testeze unele pneuri de compozitie mai tare. Acestea vor fi testate in cadrul antrenamentelor de Vineri inaintea cursei de la Silverstone.

”Noi credem ca este grozav atunci cand oamenii vorbesc despre noi, dar nu vrem ca discutia sa fie concentrata doar pe noi ci noi sa fim doar o parte din ea” a declarat Paul Hembery directorul motor sport de la Pirelli.

El crede in continuare ca pe masura ce lucrurile vor avansa in sezon echipele vor intelege tot mai bine comportamentul pneurilor si a modului in care interactioneaza cu masinile. Si spune ca o durabilitate mai mare a acestora ar prejudicia spectacolul.

Argumentandu-si afirmatia el a spus legat de cursa din Monaco: ”vedeti ce se intampla atunci cand pneurile dureaza o vesnicie”.

Comentariu F1 Manager: este cel putin arogant domnul Hembery cand se foloseste de cursa de la Monaco pentru a-si sustine pneurile si punctul de vedere, stiut fiind faptul ca oricum depasirile pe circutiul din Monte Carlo se realizeaza foarte greu.