Plafonul bugetar pentru F1 poate forța Renault să-și majoreze cheltuielile

Renault a recunoscut că poate fi forțat să își mărească efectiv cheltuielile, deoarece plafonul bugetar pentru Formula 1 este mult prea ridicat.

Echipele de F1 și FIA au convenit asupra unui plafon de cheltuieli de 175 milioane de dolari – cu anumite derogări, cum ar fi salariile pentru călătorii și de șoferi- care ar urma să intre în vigoare în 2021.

Nivelul este însă mai mare decât au sperat unele echipe mai mici, iar Renault spune acum că trebuie să evalueze dacă va trebui sau nu să-și crească bugetul pentru a avea șansa de a închide primele trei echipe.

Într-un interviu exclusiv pentru Motorsport.com, Abiteboul a explicat cum ar putea afecta echipa Renault nivelul de 175 de milioane de dolari: ”Suntem cu mult sub acest nivel. Sub nicio formă nu e o oportunitate de salvare pentru noi. Ne gândim doar la ceea ce trebuie să facem: dacă trebuie să înghețăm nivelul actual, deoarece credem că este destul de scăzut, dar suficient de ridicat pentru a fi competitivi, sau dacă trebuie să-l creștem”.

Abiteboul nu este sigur nici dacă plafonul de 175 de milioane de dolari va consitui un „șoc„ destul de puternic echipelor din top pentru a ajuta la închiderea grilei de start.