Premieră în F1: Un pilot chinez, preferat de Alfa Romeo în locul lui Giovinazzi

Guanyu Zhou va deveni primul pilot chinez full-time din F1, fiind ales de Alfa Romeo pentru a-i fi coechipier lui Valtteri Bottas în 2022.

Tânărul în vîrstă de 22 de ani, care se află în competiție pentru titlul de F2 din acest sezon, a avut teste ample pe mașini mai vechi de F1, grație rolului său de pilot de testare pentru Alpine.

Numele lui a fost asociat cu echipa Alfa Romeo de câteva luni, dar acum a primit undă verde, înaintea titularului Antonio Giovinazzi, căruia îi va expira contractul la finele lui 2021.

Născut în 1999 în Shanghai, Guanyu Zhou s-a mutat în Marea Britanie în 2012 pentru a-și urma visul de a avea succes în sporturile cu motor.

Aducerea sa la Alfa Romeo continuă strategia echipei din Hinwil de a îmbina experiența cu tinerețea. „Este o plăcere să îl urez bun venit lui Guanyu Zhou la Alfa Romeo Racing”, a spus Frédéric Vasseur, șeful Alfa Romeo. „Este un pilot foarte talentat, așa cum au arătat rezultatele sale în F2 și așteptăm cu nerăbdare ca talentul să înflorească și mai mult în Formula 1”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.