Presa italiană se întreabă ce „greutate politică” mai are Ferrari

În timp ce l-a felicitat pe Max Verstappen pentru recenta victorie, acceptând decizia comisarilor de cursă, Mattia Binotto a declarat că Ferrari nu este de acord că pilotul Red Bull a scăpat de pedeapsă pentru depășirea lui Charles Leclerc.

Declarația sa vine după ce, la Marele Premiu al Canadei, pilotul Sebastian Vettel a ratat victoria după o pedeapsă controversată impusă după lupta cu Lewis Hamilton.

”Atac la Ferrari”, a titrat Gazzetta dello Sport după cursa de la Red Bull Ring. ”După Canada, echipa de la Maranello este din nou dezavantajată de comisarii de cursă, iar Formula 1 își pierde credibilitatea”, au scris ziariștii italieni, subliniind că „apar îngrijorări legate de greutatea politică pe care o are Ferrari după moartea lui Sergio Marchionne„.

Corriere della Sera a notat: ”Nu e ușor să acceptați această decizie a comisarilor de cursă. Evident, există doar drepturi pentru piloții care atacă și niciun pic de milă pentru cei care se apără. Vettel în Canada, Leclerc în Austria”.

Pentru La Stampa „Ferrari pierde din nou, mai întâi pe pistă, iar apoi în sala comisarilor de cursă”.

Tatăl lui Max Verstappen a declarat că poate înțelege dezamăgirea lui Charles Leclerc după ce pilotul olandez nu a fost penalizat pentru ciocnirea lor. „Cred însă că dacă Formula 1 ar fi făcut ceva, toată lumea și-ar face bagajele, ar pleca și nimeni nu ar mai reveni”, a declarat Jos Verstappen.

Corespondentul Corriere della Sera a declarat că suspectează că FIA a fost influențată de circumstanțele victoriei extrem de populare a lui Verstappen. „Poate că au fost prea mulți fani olandezi în jurul padocului sau poate pentru că totul s-a întâmplat pe o pistă deținută de Red Bull. Sau poate se întâmplă ceva misterios între FIA ​​și Ferrari”, a susținut jurnalistul.
Gazzetta dello Sport a concluzionat: ”Victoria lui Max a fost corectă, dar regulile nu pot pedepsi continuu echipa Ferrari!”

”După ce le-a fost respinsă revizuirea în Canada și după presiunile pentru a reveni la anvelopele din 2018, aceasta este a treia lovitură pentru Ferrari în zece zile”, a scris un alt jurnalist italian.

Un comentariu

 1. Post By victor L

  Jurnalistii italieni ar trebui sa lase lamentatiile si starea de presupusa persecutie, si sa observe realitatea.
  Masinile Ferrari nu sint la nivelul Mercedes; si nici chiar pilotii.
  Chiar daca cele doua cazuri ar fi fost solutionate dupa placul lor, Ferrari tot departe de Mercedes ar fi.
  „Gazzetta dello Sport a concluzionat: ”Victoria lui Max a fost corectă, dar regulile nu pot pedepsi continuu echipa Ferrari!””
  Sa dasi in fandacsie :P daca victoria lui Max a fost corecta, ce mai chichirez gilceava?
  Regulile/legile sint bune cind se aplica altora, nu noua :D

Comments are closed.