Raikkonen: Dacă Alfa Romeo se plânge de ceva, părăsesc echipa

Veteranul Alfa Romeo, Kimi Raikkonen, spune că nu va înceta la acțiunile periculoase doar pentru că se află în Formula 1, ironizând faptul că există clauze contractuale care îl împiedică să facă acest lucru.

Împătimit de sportul cu motor dar și de motocross și după ce a sărit de pe o clădire într-o piscină, finlandezul în vârstă de 39 de ani susține că viața lui în afara curselor de F1 îi aparține. „Nu mi-am citit contractul pentru că, în ceea ce mă privește, nu merită prea mult”, a declarat pilotul finlandez pentru revista maghiară Vezess, când a fost întrebat dacă nu cumva contractul îi interzice să se implice în activități periculoase.

„Când am discutat prima dată cu cei de la Alfa Romeo, le-am spus că, dacă se plâng de ceva, dacă nu le convine ceva, nu voi mai fi aici”, a adăugat Raikkonen.

Campionul mondial din 2007 spune că există o serie de lucruri periculoase în viață. „Bineînțeles, încerc să fiu atent, dar cred că e suficient să vorbim despre ceva dacă se întâmplă”.

Raikkonen se află sub contract cu Alfa Romeo până la sfârșitul anului 2020. El a spus că nu este interesat să se implice în managementul sportului după ce se va retrage.