Ralph Schumacher îl vede pe Mick Schumacher la Alfa Romeo anul viitor

Asta ar însemna, desigur, nici un loc pentru Kimi Raikkonen, care are în vedere să se retragă sau nu din Formula 1 sau pentru Antonio Giovinazzi.

Comentatorul Sky Germany Ralph Schumacher, crede că Alfa Romeo vrea ca un pilot de vârstă să îndrume un tânăr ca Mick Schumacher care face parte din Academia de șoferi a Ferrari. Echipa, cunoscută anterior sub numele de Sauber, are în prezent un parteneriat de experiență contrastantă, Raikkonen începând cariera în F1 în 2001, în timp ce Giovinazzi se află doar la a doua sa campanie completă.

Însă Schumacher, câștigător a șase curse de F1 pentru Williams între 2001 și 2003, crede că identitățile din aceste roluri se vor schimba în termenul următor, deoarece Ferrari, care furnizează motoare Alfa Romeo, vrea să instaleze unul dintre tinerele lor talente emergente care concurează în prezent în Formula 2.

Candidații în cauză sunt nepotul lui Schumacher, Mick, fiul lui Michael, alături de britanicul Callum Ilott și rusul Robert Shwartzman. Acest trio ocupă trei dintre primele patru clasamente în clasamentul actual al Campionatului F2, în timp ce Shwartzman conduce în fața lui Ilott cu Schumacher în poziția a patra. Toată lumea știe despre cooperarea strânsă dintre Ferrari și Alfa Romeo.

Schumacher a mai prezis că ar putea exista un test de antrenamente libere Alfa Romeo pentru unul dintre piloții Ferrari Academy la un weekend de cursă F1 din acest an.

„Pentru Alfa Romeo, lucrurile nu merg atât de bine în acest moment, ca să spunem cel puțin. Nu pierdeți mult dacă lăsați un tânăr șofer să participe într-o vineri ”, a spus el.

Mick Schumacher a condus deja pentru Ferrari și Alfa Romeo la testele din sezonul din Bahrain, în aprilie 2019.