Red Bull: 2020 ar putea fi cel mai scump an din Formula 1

Red Bull consideră că 2020 va fi cel mai scump an din Formula 1 de până acum, deoarece costurile cresc din cauza dezvoltării imense necesare noilor reguli din 2021.

În condițiile în care plafonul bugetar pentru F1 nu a intrat încă în vigoare, marile echipe cu bugete semnificative sunt conștiente de faptul că ar avea de câștigat dacă investesc mai mult anul viitor pentru a da lovitura cu mașinile lor pentru noua eră a curselor de Grand Prix.

În timp ce șefii din F1 consideră că restricțiile de la utilizarea unor facilitaţi precum tunelul de vânt sau tehnologia computerizată CFD vor limita sfera cheltuielilor în 2020, directorul echipei Red Bull, Christian Horner, spune că există încă suficiente zone de libertate care arată că merită să investești mai mult.

„Ai o sumă de bani nerestricționată și necontrolată pe care o poți cheltui pentru cercetare și dezvoltare în alte domenii”, a spus Horner. ”Ar fi fost mai bine dacă s-ar fi introdus prima dată plafonul și apoi reglementările, pentru că atunci plafonul bugetar ar fi restricționat suma cheltuielilor”, a adăugat el.  „Anul viitor pare să fie cel mai scump din istoria F1”, consideră șeful Red Bull.

Horner spun că Red Bull are deja personal care lucrează la reglementările din 2021 și s-a confruntat cu perspectiva de a avea nevoie de două grupuri separate care să se concentreze anul viitor doar pe monoposturi.