Red Bull a căutat răspunsuri la problemele lui Gasly din MP al Austriei

Helmut Marko, consultantul Red Bull, a declarat că o cercetare amănunțită asupra mașinii lui Pierre Gasly, în urma performanței dezamăgitoare de la Marele Premiu al Austriei, nu a scos la lumină nererguli ale monopostului RB15. Situație care va pune însă mai multă presiune pe viitoarele curse ale pilotului francez.

După ce Gasly a început să coboare standardele echipei Red Bull, stabilite de coechipierul Max Verstappen, la Marele Premiu al Austriei, echipa a căutat răspunsuri și a dezasamblat mașina în întregime, încercând să găsească o problemă care ar fi putut cauza problemele francezului.

Gasly nu a reușit să se coordoneze în întregime cu Verstappen, în timp ce olandezul a câștigat în Austria, învingându-și coechipierul în această cursă. Francezul va începe însă în această săptămână pe teren egal, la Silverstone.

„Bineînțeles că am căutat răspunsuri, pentru că avem aproape același număr de puncte ca și anul trecut. Au fost multe defecte pe partea motorului, dar și greșelile lui Max”, a declarat Marko pentru motorsport-total.com.

”Nu vreau să mai vorbesc. Sigur că nu e satisfăcător. Gasly nu este cu siguranță acolo unde ar putea fi. Ar fi însă o scuză pentru ce s-a întâmplat în Austria. Am rupt toate aripile față în sesiunile de teste, așa că el nu a condus aceeași aripa față ca și Max dar, desigur, asta nu explică decalajul pe care îl avea”, a adăugat el.