Red Bull a cerut FIA să ia la verificat Mercedes

Consilierul Red Bull, Helmut Marko, a confirmat că echipa sa a cerut FIA să verifice dacă aripa față a Mercedes este conformă cu regulile F1 privind flexibilitatea aripilor.

Pentru MP al Franței au fost introduse noi reguli, care au forțat Red Bull să-și adapteze aripa spate. Acum însă liderii Campionatului Constructorilor pun presiune pe FIA ​​să verifice dacă aripa frontală a celor de la Mercedes, despre care Red Bull crede că se  apleacă la fel de mult, dacă nu chiar mai mult decât aripa spate a monopostului Red Bull. „Am atras atenția FIA asupra faptului că ar trebui să verifice acest lucru”, a declarat Marko pentru F1-Insider.

„Aceasta este o procedură complet normală. Dacă sunteți de părere că o altă echipă abuzează prea mult de reglementări și o zonă gri e prea mult în roșu, trebuie să clarificați. Ne bazăm pe verdictul FIA și pe măsurile pe care le ia apoi organul de conducere. Așa suntem mulțumiți”.

Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, are încredere că FIA va analiza aripa Mercedes și va face ceea ce trebuie.