Red Bull a descoperit trucul Mercedes: ”aripa spate este flexibilă”

Red Bull Racing își concentrează acum atenția asupra aripii spate a celor de la Mercedes. Red Bull bănuiește că această aripă se mișcă mai mult decât este permis.

Bătălia pentru titlul mondial se încinge, iar în etapele finale ale sezonului Mercedes și Red Bull Racing fac tot ce le stă în putință pentru a ieși învingătoare. Inclusiv recurgând la atacuri. Red Bull a pus deja ochii pe aripa din spate a rivalilor de la Mercedes. Potrivit presei germane, Adrian Newey și inginerul șef, Paul Monaghan, au aterizat în biroul șefului tehnic al FIA, Nikolas Tombazis, pentru a reclama aripa din spate a monopostului Mercedes. Red Bull speră pună în discuție cu FIA ceea ce se întâmplă cu Mercedes.

Mercedes are acum o aripă flexibilă

Până la MP al Franței, Red Bull și alte echipe au folosit o aripă spate care era mai rapidă pe liniile drepte, dar Mercedes s-a asigurat că FIA va introduce noi teste pentru a contracara acest lucru. Cele șase echipe care au făcut acest lucru au creat o aripă spate mai rigidă, dar iată că acum Mercedes are o aripă  spate flexibilă, după cum sustine Red Bull.

„Trebuie să știi exact unde să cauți pentru a vedea cu adevărat ceva”, ar fi spus un angajat Mercedes. Verstappen cunoștea bine această teorie, deoarece a atins partea inferioară a aripii spate Mercedes în loc de partea superioară.

Această investigație este separată de încălcarea Drag Reduction System, sistem a căror reguli Mercedes l-a încălcat în Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.