Red Bull a fost nevoită să schimbe nasul ambelor maşini în timpul cursei

Echipa Red Bull a avut cu siguranta o cursa dificila asa cum au mentionat si cei doi piloti ai echipei. Pe langa pozitile slabe de pe grila de start, locul 7 si locul 11, cei doi piloti Red Bull au fost nevoiti sa schimbe si nasul masinii, iar Vettel a primit si o penalizare constand intr-o trecere pe la boxe pentru faptul ca nu a incetinit la semnalul steagului galben.

Primul care a schimbat nasul masinii a fost Mark Webber in turul cu numarul 18 si apoi Vettel in turul cu numarul 43.

Vettel a declarat: „a fost o zi grea la birou astazi. Nu sunt pe deplin multumit. Cred ca am fi putut sa obtinem o clasare mai buna macar cu o pozitie. Am facut o cursa de recuperare buna la sfarsit. A fost placut, dar cand tot mergi sus jos, sus jos, este destul de dificil. Nu am crezut ca am avariat nasul masinii. Am simtit doat ca ceva este blocat si imi strica aerodinamica masinii. Am decis sa venim si sa schimbam nasul masinii si acest lucru ne-a costat ceva timp dar a fost decizia corecta. Am descoperit ca de fapt era spart dar nu stiu de ce fiindca nu am lovit pe nimeni.”

Surprinzator si Mark Webber a declarat acelasi lucru legat de nasul masinii: „a fost o cursa interesanta. Nu stiu cum mi-am avariat nasul masinii dar a trebuit sa opresc pentru a-l schimba. Cand iesi de la boxe sti ca trebuie sa pastrezi pneurile si cand ajungi alte masini din urma pneurile tale sunt sfarsite („killed”). Daca impingi tare trebuie sa opresti din nou pentru alte pneuri. Este un mod nou, poate ca e bun pentru suporteri daca lor le place asa, dar este cu mult mai dificil pentru piloti sub mai multe aspecte”.

 

 

2 comentarii

  1. Post By ionut

    Webber era situat in urma lui Sena si Shumi la momentul accidentului.A lovit bucati desprinse din momoposturile din fata.

  2. Post By tataie30

    eu cred ca nu avea probleme nasul , probabil ca au testat un alt nas in regim de cursa

Comments are closed.