Red Bull anunță partenerul de echipă al lui Verstappen în 2020

Red Bull a anunțat că Alexander Albon va rămâne cu echipa pe tot parcursul sezonului viitor în calitate de coechipier al lui Max Verstappen, lăsându-i pe afară pe Daniil Kvyat și Pierre Gasly.

În timpul vacanței de vară, Albon a fost promovat de la Toro Rosso pentru a-l înlocui pe Gasly, care nu a reușit să facă performanță și a fost retrimis la Toro Rosso. Albon, în vârstă de 23 de ani, nu a ajuns încă pe podium, dar a terminat, constant, pe poziția a patra sau a cincilea, oferind echipei Red Bull suficiente motive pentru a-l considera pregătit pentru un sezon complet, începând cu 2020. „Alex s-a comportat extrem de bine de la debutul său cu echipa din Belgia, iar rezultatele sale – de șapte ori în primele șase locuri – vorbesc de la sine”, a declarat șeful echipei Red Bull, Christian Horner, după anunțul de marți.

„Este extrem de greu să negăm acest nivel de consecvență și, alături de reputația din ce în ce mai mare de pilot tenace, Alex a dovedit că merită pe deplin să-și continue ascensiunea cu Aston Martin Red Bull Racing. Există încă un potențial care trebuie deblocat și așteptăm cu nerăbdare să-l vedem pe Alex alături de Max în 2020”, a mai spus Horner.