Red Bull dezvoltă o mașină cu tehnologie „interzisă”.  Cât va costa RB17 

Red Bull a anunțat primul proiect intern de hipermașină- RB17 – cu o serie limitată de 50 de mașini care urmează să fie construite în campusul Red Bull Advanced Technologies.

RB17 va fi creată sub conducerea directorului tehnic, Adrian Newey, creațiile sale sale câștigând cele patru campionate ale constructorilor Red Bull la Milton Keynes.

Designerul Red Bull Adrian Newey a vorbit despre cea mai nouă creație a sa, hypermașina RB17, după ce proiectul său a fost dezvăluit de compania austriacă. Newey a lucrat anterior la mașina Valkyrie a celor de la Aston Martin, dar este de așteptat ca RB17 să fie și mai impresionantă.

Design-urile lui Newey în Formula 1 au fost pe cât de inovatoare pe atât de provocatoare, iar Max Verstappen are de ce să-i mulțumească și britanicului pentru Campionatul Piloților, câștigat în 2021.

Ideea a fost de a oferi clienților o experiență de F1 cât mai aproape de realitate. „Mașinile de Formula 1 sunt fiare extraordinare”, a spus Newey pentru Motorsport Magazine. Mașina cu două locuri va fi propulsată de un motor hibrid V8 care produce mai mult de 1.100 CP.

„Ne-am întrebat cum ar fi să începem să proiectăm și să dezvoltăm mașina folosind aceeași metodologie și tehnologie pe care le-am folosit în mașinile de Formula 1 ca o mașină cu două locuri care poate fi vândută clienților”, a explicat el.

RB17 va avea un preț de pornire de 6,1 milioane de dolari și va fi limitat la 50 de unități când va începe producția în 2025, a anunțat compania.