Analiza – Red Bull nu gestioneaza situatia actuala de a nu fi primii

Analistul tehnic pe F1 al BBC Gary Anderson face o succinta analiza a reactilor din cadrul echipei Red Bull dupa primele curse, in urma carora acestia inca nu au reusit sa se califice in primele doua randuri ale grilei de start, asta in contradictie cu sezonul 2011 in care au „maturat” totul.

Comentand si reactiile lui Vettel la adresa lui Karthikeyan, acesta spune ca echipa nu si-a gasit inca echilibrul in urma faptului ca nu mai sunt cei ce stabilesc timpii de referinta in Formula 1.

„Red Bull cu siguranta nu sunt o tabara fericita in acest moment, lucru care se vede din discutiile avut cu managementul echipei si dupa reactia emotionala a lui Sebastian Vettel dupa cursa din Malaezia” a declarat el pentru BBC F1.

„Nu este prima data cand pe Vettel il tradeaza emotiile si arata aceea parte neplacuta a caracterului sau atunci cand lucrurile nu merg asa cum ii convin. S-a putut vedea frustrarea lui chiar si anul trecut in Abu Dhabi cand dupa start a fost nevoit sa abandoneze fiind singura cursa de acest gen din intregul an pe de altminteri l-a dominat. Daca va continua sa reactioneze in acest fel, va ajunge sa spuna numai prostii daca doua sau trei curse merg rau?” s-a intrebat el.

„Se vede clar in intreaga echipa ca nu se descurca cu faptul ca nu mai sunt in fata” a spus Anderson care crede ca aceasta situatie e data de schimbarea de regulament ce a avut loc incepand cu acest an, doua fiind cauzele prinicpale si anume interzicerea evacurii gazelor prin maparea motorului si cerintele de rigiditate a aripei fata. „In Malaezia a fost prima data cand i-am vazut ca in timpul antrenamentelor si califiacrilor faceau modificari pentru a gasi cele mai bune solutii, i-am vazut schimband barile de tractiune, barile de rulaj, inaltimea de atac si asa mai departe. Evident ca cauta sa isi gaseasca echilibrul cu aceasta masina si inca mai au mult de lucru.” a mai adaugat Anderson.

Un comentariu

  1. O veste buna. Tinei tot asa

Comments are closed.