Renault are viteza neceasară pentru a fi în prima linie în F1

Directorul tehnic al Renault, Nick Chester, susține că echipa are viteza necesară pentru a câștiga confruntările din Formula 1 și a rămâne prima dintre echipele de ma mijlocul plutonului în ciuda unui început dezamăgitor al acestui sezon.

Renault este de fapt al patrulea în Campionatul Constructorilor, terminând la egalitate cu Alfa Romeo Racing, dar se află cu 40 de puncte în urmă de Red Bull Racing după trei curse.

Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg au reușit pentru prima dată calificările în Q3, în cea mai recentă cursă din China, unde australianul a ajuns la linia de final. În schimb, Hulkenberg a suferit cel de-al doilea DNF al cursei din China, care oferă colegilor de echipă un set identic de rezultate.

Cel puțin trei dintre aceste eșecuri au fost cauzate de probleme de fiabilitate, iar șeful echipei, Cyril Abiteboul, a recunoscut chiar înainte de a merge la Shanghai că Renault a „scăzut cu mult sub așteptările noastre”.

Pe fondul unei bătălii la mijlocul clasamentului care situează echipa pe locul patru în Campionatul Constructorilor, Chester a indicat că Renault ar trebui să rămână în vârf dacă va reuși să-și facă ordine în problemele de fiabilitate.

„Nico și Daniel sunt piloți de top și mașina are un ritm suficient pentru a ajunge lider in pluton”, a spus Chester.


”Vrem să arătăm asta în următoarele câteva curse”, a adăugat el.