Renault crede ca poate lupta pentru victorii

Kimi Raikkonen si Romain Grosjean sunt gata sa atace suprematia McLaren si Red Bull si sa lupte pentru victorie, asta daca vor avea parte in sfarsit de un final de saptamana fara probleme.

Lotus E20 a aratat un potential promitator in primele doua curse ale sezonului, in special in calificari, dar nu a reusit sa arate momentan cat de buni sunt in cursa.

Alan Permane are motive sa creada ca echipa sa poate sa fie cea mai buna dintre ceilalti. El a declarat in acest sens pentru Autosport “ ar fi frumos sa avem o cursa fara penalitati.”

“Cred ca McLaren si Red Bull sunt in fata si apoi cred ca urmam noi. Stiu ca Mercedes au fost pe locul 3 la start, dar ritmul lor de cursa nu e deosebit. Am vazut ca Nico Rosberg a oprit pentru pneuri intermediare noi in Malaezia atunci cand noi luptam impotriva lui si am crezut ca vom avea probleme. Dar timpii lui in cursa au fost aceasi, daca nu mai slabi decat ai nostri. Mercedes va ajunge in fata, dar in acest moment ritmul lor de cursa nu este o amenintare.“ a mai adaugat el.

Despre Ferrari acesta a declarat „desi Ferrari a facut o treaba foarte buna in cursa din Malaezia, daca vor continua sa se califice pe locurile 10 sau 12, in timp ce noi vom fi pe 3 si jumatate de secunda in fata lor, aceasta va face diferenta. Nu le va lua mult sa imbunatateasca si vor arunca tot ce au in aceasta dar si noi avem lucruri noi pentru masina care urmeaza sa vina in perioada urmatoare.”

“Va fi o lupta frumoasa. Sa fii intr-o cursa a dezvoltarii cu Red Bull si McLaren – care sunt baietii mari din F1 – inseamna ca vom da tot ce avem ca sa stam langa ei. In calificari am aratat ca masina noastra este buna, am fi putut sa fim in primul rand sau chiar pe prima pozitie cu Kimi in Malaezia. Ritmul nostru de cursa este dificil de apreciat fiindca inca nu l-am vazut, dar nu este nici un motiv cred ca acesta sa nu fie bun. Prin toate testele masina a aratat ca se intelege bine cu pneurile si daca ai viteza de care ai nevoie, e de ajuns sa pui benzina si sa dai drumul” a continuat el.