Renault doreste consolidarea pozitiei de furnizor de motoare in F1

Renault este hotarata sa isi intareasca pozitia de furnzior de motoare in Formula 1, reconcentrandu-si eforturile in aceasta directie, dupa ce anul trecut era o echipa ce lua parte direct la cursele din cadrul Formulei 1.

Producatorul francez si-a facut iesirea din F1 ca si constructor la sfarsitul anului trecut, in timp ce fosta echipa si-a schimbat numele in Lotus. Diviza de furnizare motorare Renault prospera insa, pe lista de clienti fiind si campioni mondiali de la Red Bull, alaturi de cei de la Caterham, Williams si desigur Lotus.

Jean-François Caubet, directorul Renult pe diviza de sport din F1  a declarat “anul trecut Renault si-a stabilit prioritatile si una dintre acestea este sa fie constructor de motoare mai mult decat proprietar de echipa. Noi am aratat ca mototul Renault RS27 este unul dintre cele mai bune de pe circuit, iar in acest an vrem sa imbunatatim servicile ce le oferim partenerilor nostri in ceea ce priveste flexibilitatea si manevrabilitatea”.

“Impreuna cu partenerii nostri vrem sa obtinem acele oportunitati din Formula 1 care pot fi exploatate pentru a a ne creste vizibilitatea ca si firma si care in cele din urma duc la cresterea vanzarilor; aceste obiective vrem sa le obtinem din implicarea in Formula 1 si nu doar sa concuram” a mai adaugat el.