Renault va modifica alternatorul monoposturilor motorizate

Renault evalueaza in prezent ce schimbari va face asupra alternatorului masinilor motorizate inainte de mare premiu de la Silverstone pentru a evita situatia similara din Valencia. Furnizorul de motoare a fost de vina pentru abandonurile suferite de Vettel si Grosjean in Valencia, din cauza supraincalzirii alternatorului produs de compania franceza.

Deoarece cauza supraincalzirii este inca necunoscuta, Renault este indecisa in ceea ce priveste modificarile pe care le va face pentru urmatoarea cursa, dar directorul de sport din cadrul F1 de la Renault Rob White enumera cateva posibilitati.

„Analizam unele solutii. Prima este sa folosim aceleasi alternatoare la Silverstone pentru toti clientii nostri sau unele care vor suferi o mica modificare. De asemenea ne uitam si la posibilitatea de a ne intoarce la modelul alternatorului folosit in 2011. Lucram si cu toti partenerii nostri pentru a introduce unele solutii mecanice de racire sau sa schimbam unele configurari ale cailor de accelerare pentru ca presiunea sa fie mai putin brutala” a declarat Rob White.

El a mai spus: „toate acestea vor fi evaluate pana la Silverstone si in plus ne vom uita la toate informatiile dupa ziua de Vineri ca sa vedem ce masuri aditionale trebuie sa luam”.