Ricciardo, penalizat de două ori la MP al Franței

Daniel Ricciardo a fost pedepsit cu două sancțiuni post-cursă după acțiunile sale într-o confruntare finală la Marele Premiu al Franței.

Cu Lando Norris de la McLaren, încetinit de o problemă de hidraulică, Ricciardo a simțit că are șansa de a obține mai multe puncte și a reușit să-l depășească. Deși Norris a încercat să se apere, Ricciardo a făcut o șicană la mijlocul Mistral Straight. Nu a putut să-și oprească la timp mașina, așa ca a reluat cursa. Când s-a reîntors, Norris a trebuit să ia măsuri de evitare. Comisarii de cursă au investigat incidentul și au constatat că australianul s-a reîntors ”în mod periculos” „forțând ieșirea de pe pistă a unui alt pilot”. Și l-au pedepsit cu cinci secunde și două puncte de penalizare.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Ricciardo l-a vânat apoi pe Raikkonen, reușind să treacă peste liniile albe care marchează marginea traseului.  Prin urmare, comisarii de cursă i-au mai dat încă o penalizare de cinci secunde, spunând că „a părăsit pista și a câștigat un avantaj de durată”. De asemenea, pilotul australian a primit încă un punct de penalizare pe licența sa.

Asra înseamnă că Renault își pierd punctele duble din cursa de acasă, în timp ce Ricciardo nu va putea să-și marcheze cel de-al treilea punct consecutiv.

Un comentariu

  1. Si F1 a devenit corect politic. Jalnic.

Comments are closed.