Ricciardo primește un motor Renault mai puternic pentru MP din Franța

Daniel Ricciardo va folosi în exclusivitate noul motor Spec-B de la Renault la Marele Premiu al Franței din acest weekend, echipa încercând astfel să facă încă un pas înainte.

Pe fondul recentelor progrese obținute de echipă în cursele din acest sezon, Renault speră că un upgrade masiv introdus pentru cursa din acest weekend de pe circuitul Paul Ricard îi va permite să facă un pas important în față.

Informația apărută în presă este că echipei i-a mai crescut moralul odată cu semnarea introducerii unei unități de putere Spec-B, existând semnale încurajatoare după primele probe.

”Vom introduce un nou model Spec B ICE în acest week-end pe monopostul lui Daniel. Acest ICE reprezintă un pas înainte în performanță”, a declarat directorul general al Renault, Cyril Abiteboul.

Deși echipa ar fi putut aduce noul motor pentru ambii piloți, a ales să-l lase pe Nico Hulkenberg pe versiunea mai veche în acest weekend, pentru că a vrut să evite o pedeapsă pe grila de start pentru pilotul german.

Comparativ cu Ricciardo, Hulkenberg a folosit mai mult un motor cu combustie din cauza problemei de fiabilitate care l-a împiedicat să finalizeze Marele Premiu al Bahrainului.