Ricciardo se așteaptă ca la startul sezonului să asistăm la „haos”

Daniel Ricciardo consideră că startul sezonului de Formula 1 2020, programat pentru data de 5 iulie, ar putea aduce „haos”, deoarece piloții revin la acțiune în urma unei pauze destul de lungi.

Cele 10 curse de deschidere ale sezonului au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19, dar F1 a estimat că reînceperea sezonului ar putea avea loc pe 5 iulie, la Spielberg, odată cu Marele Premiu al Austriei.

În cazul în care cursa ar merge înainte, așa cum a fost planificat, aceasta ar fi prima cursă oficială după șapte luni de la finalul din 2019, de la Abu Dhabi, întreruptă doar de cele șase zile de testare pre-sezon, în februarie.

Până acum, piloții au avut opinii diferite despre cât de dificilă va fi revenirea la volan, după o lungă pauză, însă Ricciardo crede ar putea exista „o anumită formă de haos”, dată fiind lunga perioadă de neparticipare la curse. În cazul în care cursa va avea loc, așa cum a fost planificat, aceasta ar fi prima cursă odicială de F1, după mai bine de șapte luni de la finala din 2019, de la Abu Dhabi, întreruptă doar de cele șase zile de testare pre-sezon din februarie.

„Sperăm că se va ține într-o manieră controlată ”, a spus Ricciardo la BBC. „Și când spun haos, nu mă refer la mașini peste tot, ci doar la faptul că vor fi mai mulți factori, o combinație între ieșirea din mână, emoție, entuziasm și nerăbdare. Toată lumea va fi gata să pornească în cursă. Cred că veți vedea niște oameni care fac performanță la nivel de adrenalină și alții care ar putea să nu o facă. Asta va crea unele depășiri îndrăznețe și altele incorecte. O să vedeți un pic de toate, sunt sigur”, a comentat pilotul echipei Ranault.