Rosberg vorbeste despre un compromis la W03 pentru Sepang

Nico Rosberg crede ca Mercedes va trebuii sa faca un compromis pentru cursa de la Sepang, compromis intre performanta care se va obtine in calificari si ritmul de cursa pentru a numai suferi de degradarea accentuata a pneurilor.

“Cu siguranta nu va fi usor sa ai grija de pneuri, datorita particularitatii circuitului. In cursa trebuie sa ne asiguram ca vom face o treaba mai buna, dar asta inseamna ca s-ar putea sa compromitem putin timpul obtinut in calificari. Am analizat problema si o vom putea rezolva intr-un mod imbucurator doar prin setarea potrivita.”

A adaugat ca “tot timpul faci un compromis intre calificari si cursa, si am crezut in Australia ca vom fi buni, dar acuma uitandu-ne inapoi cred ca ar fi trebuit sa facem mai multe pentru cursa.”

Rosberg a explicat ca Mercedes a investit multa munca in intelegerea problemelor cu care s-au confruntat la sfarsitul saptamanii trecute.

“Am analizat foarte mult si avem cateva idei despre ce am putea face, dar nu va fi usor de a le reozlva pe de-a intregul fiindca problema a fost indiferent de tipul de pneu utilizat si asta a cauzat o degradare puternica si o supraincalzire fiindca pneurile spate sunt foarte solicitate” a concluzionat germanul.