Roseberg: Ferrari l-a tratat „dur” pe Leclerc

Nico Rosberg consideră că Ferrari s-a comportat „într-adevăr nedrept” față de Charles Leclerc la Marele Premiu al Chinei, după ce tânărului pilot i s-a cerut să-i facă loc lui Sebastian Vettel.

Deși Vettel a început cursa de duminică, pe circuitul din Shanghai în fața lui Leclerc, el a fost depășit de către Leclerc la start. Dar pilotul de doar 21 de ani a ajuns în final să piardă și locul patru în final din cauza ordinelor de echipa și a faptului ca strategia aleasa nu a fost cea mai potrivită.

Vettel a fost în spatele lui Leclerc pentru mai multe tururi având și DRS la dispoziție. Cu toate acestea, nu a reușit să treacă de pilotul monegasc, iar Vettel a anunțat Ferrari că este mai rapid, iar cei de Ferrari i-au cerut lui Leclerc să-i facă loc pilotului german.

Rosberg consideră că tratamentul aplicat de Ferrari pilotului monegasc a fost „dur”. „Am înțeles că au încercat ceva, dar l-au tratat pe Leclerc puțin prea aspru”. ”În cazul lui Sebastian au reușit, dar e păcat pentru Charles Leclerc”.