Rossi va alerga Vineri în Spania pentru Caterham

Tanarul american de 20 de ani care alearga in prezent in Formula Renault de 3,5 va participa in prima sesiune de antrenamente libere ce vor avea loc in 11 Mai pe circuitul catalan.

Rossi va fi la volanul monopostului CT01 in locul lui Heikki Kovalainen si spera sa profite de aceasta oportunitate din plin.

„De abia astept sa ma urc din nou intr-o masina de Formula 1 si acest lucru il voi face in Spania. Vreau sa multumesc echipei pentru sansa oferita de a participa la antrenamentele de Vineri” a declarat Alexander Rossi.

El a mai spus: “am o tinta clara pentru aceasta sesiune: sa ma asigur ca alerg conform planului pregatit de inginerii echipei, ca nu fac greseli si ca invat cat de multe se pot invata din aceasta experienta.”

Directorul tehnic al echipei Caterham, Mark Smith si-e exprimat increderea ca Rossi este pregatit pentru nivelul de experienta cerut de o participare completa in Formula 1.

„Pe langa faptul ca ii oferim sansa de a urca in monopost in ziua de Vineri, muncim la proiectul nostru comun de a ii oferi sansa sa alerge pe parcursul unui intreg sfarsit de saptamana, deci inclusiv intr-o cursa de Formula 1” a spus Smith. In incheiere a marturisit: “el a facut o treaba buna in Abu Dhabi cand a condus monopostul in testele efectuate de tinerii piloti in noiembrie 2011 si sunt sigur ca va face o treaba buna si Vineri in Spania.”