S-a bătut palma? Russel vine la Mercedes, Bottas pleacă înapoi la Williams

Site-ul german F1 Insider anunță că George Russell îl va înlocui pe Valtteri Bottas la Mercedes începând cu anul viitor. Șeful echipei, Toto Wolff, a informat conducerea Williams că înțelegerea este încheiată, iar pilotul finlandez va reveni la echipă.

Bottas are, fără îndoială, cel mai rău sezon al său de Formula 1 de când a intrat în clubulCampionilor Mondiali, în 2017. O scădere alarmantă a performanței sale s-a văzut mai ales în ultimele curse. După cum au observat comentatorii de F1, Bottas a condus ca unul care pare să știe că viitorul său nu va mai fi cu Mercedes.

În timp ce mass-media britanică face lobby pentru ca Russell să fie partener de echipă cu Lewis Hamilton începând cu 2022, informația dată de site-ul german pare să confirme că va urma una dintre cele mai bune perspective ale noii generații de piloți F1.

Înainte de publicarea informației de către site-ul german, Bottas a declarat: „Cred că vom începe discuțiile contractuale luna viitoare. Cu siguranță am încă câțiva ani buni în care mă pot dezvolta și mă pot îmbunătăți. Sunt încă destul de tânăr, dar, desigur, nu știi ce îți rezervă viitorul.”

Chiar și Fernando Alonso are numai lucruri bune de spus despre Russel, un șofer pe care spaniolul îl consideră „un viitor campion mondial”.