S-au stabilit motivele abandonurilor lui Vettel și Grosjean

Rémi Taffin, directorul de Sport pentru F1 al Renault a declarat urmatoarele : „a fost o cursa foarte dramatica in fiecare tur parcurs! Felicitari lui Kimi pentru rezultatul obtinut, egalandu-si cel mai bun rezultat din acest an si felicitari partenerilor nostri de la Lotus care au inteles ce trebuie sa faca in cursa si au obtinut al 5-lea podium al sezonului. Foarte bine si pentru Mark Webber care plecat din spate de pe grila de start si a reusit ceva deosebit.”

El a spus si legat de cele doua abandonuri: „insa noi trebuie sa ne ridicam mainile si sa ne cerem scuze fata de cei de la Red Bull si fata de cei de la Lotus, pentru problemele avute pe masinile surori ale lui Sebastian si Romain. Amandoi au suferit defectiuni ale alternatorului, desi, se pare in acest moment ca acestea au survenit din motive diferite. A lui Sebastian s-a supraincalzit si motorul s-a oprit, in timp ce alternatorul lui Romain s-a defectat si puterea electrica a motorului a fost taiata si astfel s-a oprit.”

In incheiere a spus: ” desigur ca vom investiga motivele care au dus la aceste abandonuri cand vom avea motoarele inapoi in fabrica de la Viry si ne vom asigura ca Red Bull si Lotus, la fel ca si ceilalti parteneri ai nostri, nu vor avea aceasi problema in viitor. La fel vom munci si sa intelegem motivul pentru care sistemul de recuperare cinetica a energiei (KERS) a lui Heikki a cedat. Asadar avem multa munca de facut pana la urmatoarea cursa de la Silverstone, dar avem o echipa puternica si resurse la fabrica pentru a face acest lucru.”