Sainz transformă pole-positon-ul în prima victorie din carieră la MP al Marii Britanii după o cursă strălucitoare

Pilotul Carlos Sainz de la Ferrari a obținut prima sa victorie în Formula 1, după o cursă uluitare la Marele Premiu al Marii Britanii. Spaniolul a terminat înaintea lui Sergio Perez de la Red Bull și a pilotului Mercedes, Lewis Hamilton. Max Verstappen a terminat pe locul 7.

Cheia victoriei lui Sainz a fost intarea Safety Car-ului cauzată de retragea lui Esteban Ocon de la Alpine. Coechipierul lui Sainz, Charles Leclerc, a pierdut poziția de lider imediat după ce mașina Safety Car a ieșit.

Sainz a fost în față, timp de 10 tururi, până când a ieșit în decor, când Verstappen a reușit să-i fure locul.
Acțiunea a fost frenetică în ultimele tururi, cu Perez – care a coborât pe locul 16 după o oprire la boxe, având contact la reluarea cursei în urma unei opriri cu steag roșu.

Un accident spectaculos, care putea să se termine tragic, a avut loc chiar în primul viraj, ceea ce a dus la întreruperea cursei pentru mai bine de trei sferturi de oră. Chinezul Zhou Guanyu, de la Alfa Romeo, s-a răsturnat în urma impactului cu Pierre Gasly și s-a oprit în zidul superior de protecție. Sistemul de protecție Halo, introdus în 2018, este cel care i-a salvat viața lui Guanyu.

Alexander Albon (Williams) şi Esteban Ocon (Alpine) au fost şi ei implicaţi indirect în accident, maşina Williams lovindu-se de bariere când încerca să încetinească.

Între timp, Hamilton, care a urcat pe podium pe locul 3, a încântat publicul cu al doilea podium consecutiv al sezonului și al 13-lea obținut la Silverstone – un record all-time într-o singură locație.

Charles Leclerc (Ferrari) a fost ajuns pe locul 4, deși s-a aflat în față mare parte a cursei, terminând înaintea lui Fernando Alonso (Alpine) și a lui Lando Norris (McLaren), ajuns pe locul 6.

Liderul campionatului, Max Verstappen, a trebuit să se mulțumească doar cu locul 7, monopostul său suferind o avarie și pierzând din viteză. Olandezul a reușit să oprească avansul lui Mick Schumacher de la Haas în ultimele tururi, dar pilotul german a reușit să obțină primele puncte în acest sezon, ajungând pe locul 8. cu doar câteva zecimi de secundă în urma lui Verstappen.

Sebastian Vettel de la Aston Martin și Kevin Magnussen de la Haas au completat top10, în vreme ce Lance Stroll (Aston Martin) a obținut locul locul 11 , înaintea lui Nicholas Latifi de la Williams.

Rezultatele cursei

1. Sainz (Ferrari)
2. Perez (Red Bull)
3. Hamilton (Mercedes)
4. Leclerc (Ferrari)
5. Alonso (Alpine)
6. Norris (McLaren)
7. Verstappen (Red Bull)
8. Schumacher (Haas)
9. Vettel (Aston Martin)
10. Magnussen (Haas).