Sainz, uimit de cât de diferit este monopostul Ferrari față de McLaren

Pentru Carlos Sainz este „incredibil” cât de diferit este Ferrari de McLaren pe care l-a condus anul trecut, înainte de prima sa cursă cu noua echipă la Marele Premiu din Bahrain.

Ferrari s-a luptat mult în 2020, dar a părut că e mai competitiv în timpul testelor din pre-sezon. Scuderia se așteaptă să se confrunte cu McLaren și Aston Martin pentru locul al treilea în campionatul constructorilor.

Pilotul spaniol a fost desemnat pentru a-l înlocui pe Sebastian Vettel în timpul iernii. Sainz spune nu înțelege însă cum noul monopost se poate simți atât de diferit față de cel vechi, dar poate fi apropiat în termeni de performanță.

„(Se simte) foarte diferit. Este incredibil”, a spus Sainz. „Mi s-a pus această întrebare de multe ori și încă nu înțeleg cum pot ajunge monoposturile F1 într-un tur similar deși se simt atât de diferit. Este foarte interesant, deoarece fiecare mașină are punctele sale forte și punctele sale slabe. Trebuie să îți adaptezi stilul de pilotaj și să te adaptezi și să încerci să afli cum să te adaptezi pentru a încerca să maximizezi toate punctele slabe și toate avantajele pe care ți le oferă aceste mașini”.

Sainz se confruntă cu o sarcină dificilă, ca sa poată da ce are mai bun pentru prima sa cursă, dar spune că experiența sa cu trei echipe diferite în doar patru ani înainte de mutarea sa la Ferrari ar trebui să-l ajute în această direcție.

 

Un comentariu

  1. Post By victor L

    Normal, prima casatorie e diferita de urmatoarele :D

Comments are closed.