Sainz va concura pentru Ferrari, alături de Leclerc, în 2021, Ricciardo la McLaren

La două zile după ce anunțul privind plecarea lui Sebastian Vettel de la Ferrari la sfârșitul lui 2020, echipa italiană l-a confirmat deja pe Carlos Sainz ca noul coechipier al lui Charles Leclerc din 2021.

În vârstă de 25 de ani, Sainz se va alătura echipei italiene pe un contract de doi ani, după două sezoane la McLaren. El devine astfel cel mai tânăr pilot din istoria recentă a Ferrari care se alătură echipei italiene.

Informația vine și după confirmarea, cu o zi în urmă, conform căreia Daniel Ricciardo va părăsi Renault pentru a-l înlocui pe Sainz la McLaren anul viitor. „Sunt foarte fericit că voi pilota la Scuderia Ferrari în 2021 și sunt încântat de viitorul meu cu echipa”, a spus Sainz. „Mai am înainte cu McLaren Racing și aștept cu nerăbdare să încep cursele cu ei în acest sezon”, a mai spus pilotul spaniol.

2021 va marca, prima dată din 2007, absența în rândul echipei Ferrari a unui campion mondial, cu excepția cazului în care Leclerc ar câștiga titlul din 2020. Cu toate acestea, directorul echipei, Mattia Binotto a ținut să amintească experiența lui Sainz.  „Având deja o experiență de cinci sezoane, Carlos s-a dovedit a fi foarte talentat și a demonstrat că are capacitatea tehnică și atributele necesare pentru a-l face să se potrivească perfect cu familia noastră”, a spus Binotto.