Schimb de acuzații între Red Bull și Jos Verstappen. De unde a pornit conflictul

Performanțele obținute de pilotul Red Bull, Sergio Pérez, în acest sezon îngreunează munca consilierului echipei, Helmut Marko, după ce Jos Verstappen, tatăl lui Max Verstappen, a criticat faptul că echipa nu dorește tot ce este mai bun pentru fiul său.

Conflictul a pornit după Marele Premiu de la Monaco, unde Sergio Pérez a obținut prima victorie din acest sezon, iar liderul campionatului, Max Verstappen, a terminat pe locul al treilea. Di acel moment, Pérez și-a redus diferența față de Verstappen în clasament, mexicanul intrând oficial în lupta pentru titlu. Dar Jos a fost profund nemulțumit de faptul că echipa nu a acordat prioritate fiului său. Olandezul a comentat acest lucru în rubrica sa de pe site-ul oficial al lui Max Verstappen. ”Red Bull a obținut un rezultat bun. Dar, în același timp, nu a făcut nimic pentru a-l ajuta pe Max să ajungă în față”, a scris Jos Verstappen.

Uneori se enervează foarte repede și nimic nu se va schimba

În timpul Marelui Premiu al Marii Britanii, Marko a declarat că ”nu este ușor” de discutat cu Jos.Jos este un tip grozav și de aceea Max a ajuns atât de departe”, a spus Marko într-un interviu. El a precizat că afirmațiile lui Jos după MP din Monaco au fost „deosebit de inutile”. „Creează resentimente în echipă și le oferă jurnaliştilor ceva despre care să scrie”, a spus el. Marko a recunoscut că l-a sunat pe Jos, pentru a discuta cu el, dar ”uneori se enervează foarte repede și nimic nu se va schimba”.

Marko înțelege care este problema tatălui lui Max, dar austriacul insistă că el este la conducerea echipei, nu Jos. „Eu sunt cel care dă ordine, nu el”, a spus Marko.