Schimbări la Mercedes. Cine va fi noul director tehnic în locul lui Allison

James Allison, director tehnic la Mercedes, va avea un nou rol în echipă. Astfel, va renunța la îndatoririle sale de pînă acum, locul său fiind preluat de actualul șef al departamentului tehnologic, Mike Elliott.

Această schimbare semnificativă a structurii, care a fost anunțată vineri, înseamnă Allison va preda rolul pe care l-a îndeplinit încă din 2017.  În schimb, va începe să se concentreze asupra provocărilor cu care se confruntă echipa, în timp ce F1 se pregătește să intre într-o nouă eră, cu reglementări complet noi, de anul viitor.

Ca Allison șef al operațiunilor tehnice ale echipei, Mercedes a fost de neînvins atât în ​​campionatele piloților, cât și în cele ale constructorilor. Allison spune că a venit timpul să treacă la un nou nivel. „Am ales să mă îndepărtez de postul de director tehnic pentru a preda ștafeta la momentul potrivit pentru echipă, dar și pentru mine. M-am bucurat de ultimii patru ani și jumătate minunați ca director tehnic. A fost un privilegiu special să conduc efortul tehnic al echipei în acel moment. Mă bucur că Mike îmi va lua locul.  Este un inginer excepțional”, a spus Allison.

Toto Wolff a lăudat performanța lui Allison, care s-a alăturat echipei în 2017, după ce a plecat de la Ferrari.

„De când s-a alăturat Mercedes, în 2017”, a spus Wolff, „James a fost un lider tehnic excepțional pentru echipa noastră și a adus o contribuție enormă la performanța Mercedes. El combină pasiunea și determinarea uriașe cu expertiza detaliată și caracterul moral”.