Schumacher critică pneurile Pirelli

Plecat de pe locul 22 in cursa, Schumacher nu a reusit sa urce atatea pozitii cate ar fi dorit, obtinand doar locul 10 si fiind in momentul de fata ultimul in clasamentul general daca ii exceptam pe cei 6 piloti din cele 3 echipe codase. Partea pozitiva pe care a gasit-o Michael in Bahrain a fost ca a terminat in sfarsit o cursa in acest sezon in conditii de circuit uscat.

Legat de pneuri acesta a declarat: „pneurile au jucat un rol important in cursa de astazi evident si tinand cont de conditiile de aici a trebuit sa imi adaptez stilul ca sa pastram pneurile functionale. Principalul lucru care nu imi place este ca toata lumea a trebuit sa conduca sub propriul nivel de pilotaj si in special in limitele date de masina pentru a mentine pneurile. Intreb doar daca pneurile ar trebuii sa joace un rol asa de important sau ar trebuii sa fie mai rezistente astfel incat sa poti conduce cu o viteza de cursa normala si nu doar sa navighezi ca si cand pe pista ar fi o masina de siguranta.”

„Nu sunt multumit de situatie; sa vedem ce va fi in viitor. Daca ar fi doar problema unei masini, atunci ai putea spune ca este treaba respectivei echipe sa o rezolve, dar in principiu este vorba despre toti cu o exceptie sau doua poate. Si daca procentul este de 80% a celor care se confrunta cu aceasta problema, atunci poate ca furnziorul de pneuri ar trebuii sa se gandeasca la acest aspect” a adaugat Michael.