Schumacher: Să fiu comparat cu tatăl meu este o onoare

Ca fiu al unuia dintre cei mai buni piloți de Formula 1, Mick Schumacher este tot mai mult comparat cu tatăl său, Michael, în condițiile în care tânărul de 19 și-a croit singur drumul spre Scuderia, unde va pilota în acest an.

Chiar dacă se poate spune cu certitudine că Schumacher jr. va concura în F1 la un moment dat în cariera sa, deocamdată, în acest sezon, se va concentra pe Formula 2.
După ce a fost introdus în Ferrari Driver Academy (FDA), este de așteptat ca Mick Schumacher să testeze o mașină F1 – un Sauber sau poate chiar un Ferrari – pentru prima dată, pe parcursul acestui an.

În mod inevitabil, comparațiile cu marele său tată au devenit o constantă, dar acest lucru nu îl face pe fiu să piardă simțul realității. Într-un interviu video lansat de echipa Prema Racing, Schumacher a declarat: ”Să fiu comparat cu tatăl meu nu a fost niciodată o problemă pentru mine. Să fiu comparat cu cel mai bun pilot din istoria F1 este țelul pe care vrei să-l atingi, iar ca acela pe care îl ai idol să-ți fie și tată este chiar ceva foarte special”.

”Mă simt onorat să fiu comparat cu el pentru că am învățat și am încercat să fiu mai bun”, spune Mick Schumacher, care crede că poate învăța multe de la Ferrari, echipă cu o experiență foarte mare.