Schumacher va fi mentorul echipei de juniori a Mercedes

Mercedes si-a stabilit echipa sa de juniori pentru anul 2012, ceea ce ne duce cu gandul la anii 1990 cand Michael Schumacher a fost coleg de echipa cu Heinz-Harald Frentzen si Karl Wendlinger in cadrul aceleiasi echipe Mercedes.

Sevtuplul campion mondial este acuma model pentru germanul Christian Vietoris, spaniolul Roberto Merhi si canadianul Robert Wickens. Noua echipa de juniori va concura cu noul Mercedes AMG c-class Coupé in DTM in sezonul 2012, iar Michael Schumacher ii va urmari de aproape.

„Imi amintesc foarte clar primele etape din cariera mea si ceea ce am obtinut din timpul petrecut la echipa de juniori a Mercedes-ului – atat pe circuit si in afara lui. M-au invatat cel mai bun mod in care sa lucrez cu inginerii si m-au ajutat sa imi construiesc o relatie profesionala cu media” a declarat Schumacher.

El a adaugat „sunt entuziasmat sa vad cum cei trei se vor dezvolta in cariera – cu siguranta vor avea parte de o perioada frumoasa – si ma bucur de intalnirea cu ei din Barcelona pentru a le oferi cateva sfaturi din propria mea experienta. Fiind selectat ca membru a echipei de juniori Mercedes este ceva de care poti fi mandru.”

Dupa ce a concurat in sporturi auto cu un prototip Sauber-Mercedes, Schumacher a fost ajutat in drumul sau de debut spre Formula 1 de catre Peter Sauber avand prima cursa in F1 la echipa  Jordan in 1991.