Se prelungește perioada de închidere a fabricilor din F1

Perioada de închidere a Formulei 1 a fost extinsă la 63 de zile de Consiliul Mondial al Sportului cu Motor.

Este a doua prelungire impusă echipelor în ultimele săptămâni, pe fondul pandemiei de coronavirus. FIA a confirmat însă că, după o perioadă de 50 de zile, fiecărei echipe i se va permite să solicite ca un grup de 10 oameni din personal să poată să lucreze la ceea ce a fost descris drept „proiecte de lungă durată”.

Situația este similară și pentru producătorii de unități de alimentare – Mercedes, Ferrari, Honda și Renault – a căror perioadă de închidere a fost prelungită la 49 de zile.
Ca și în cazul echipelor, cei patru producători pot cere FIA ca 10 membri ai personalului să beneficieze de o derogare pentru a lucra la proiectele viitoare.
Declarația FIA subliniază: „Consiliul Mondial al Sportului cu Motor a aprobat o extindere suplimentară a perioadei de închidere pentru concurenți și producătorii de unități de putere din Campionatul Mondial FIA Formula 1, având în vedere pandemia COVID-19. Toți concurenții trebuie să respecte acum o perioadă de închidere care a crescut de la 35 la 63 de zile consecutive, în lunile martie, aprilie, mai și / sau iunie. La 50 de zile de la începerea perioadei de închidere, la cererea unui concurent, și doar cu aprobarea scrisă a FIA, fiecare concurent poate beneficia de serviciile unui număr de maxim zece persoane pentru a lucra, de la distanță, la proiecte de lungă durată”.

După cum se știe, Ferrari a ales să-și închidă ușile fabricii de la Maranello începând cu 19 martie, în timp ce Red Bull a decis că va face același lucru cu baza din Milton Keynes începând cu 27 martie. McLaren a pus lacăt pe 25 martie.

Perioada de închidere de 21 de zile a fost apoi prelungită, pe 7 aprilie, până la 35 de zile, cumulând în total nouă săptămâni. Unele echipe nu și-au închis fabricile până la începutul lunii aprilie, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi deschise până la începutul lunii iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.