Se prelungește perioada de închidere a fabricilor din F1

Perioada de închidere a Formulei 1 a fost extinsă la 63 de zile de Consiliul Mondial al Sportului cu Motor.

Este a doua prelungire impusă echipelor în ultimele săptămâni, pe fondul pandemiei de coronavirus. FIA a confirmat însă că, după o perioadă de 50 de zile, fiecărei echipe i se va permite să solicite ca un grup de 10 oameni din personal să poată să lucreze la ceea ce a fost descris drept „proiecte de lungă durată”.

Situația este similară și pentru producătorii de unități de alimentare – Mercedes, Ferrari, Honda și Renault – a căror perioadă de închidere a fost prelungită la 49 de zile.
Ca și în cazul echipelor, cei patru producători pot cere FIA ca 10 membri ai personalului să beneficieze de o derogare pentru a lucra la proiectele viitoare.
Declarația FIA subliniază: „Consiliul Mondial al Sportului cu Motor a aprobat o extindere suplimentară a perioadei de închidere pentru concurenți și producătorii de unități de putere din Campionatul Mondial FIA Formula 1, având în vedere pandemia COVID-19. Toți concurenții trebuie să respecte acum o perioadă de închidere care a crescut de la 35 la 63 de zile consecutive, în lunile martie, aprilie, mai și / sau iunie. La 50 de zile de la începerea perioadei de închidere, la cererea unui concurent, și doar cu aprobarea scrisă a FIA, fiecare concurent poate beneficia de serviciile unui număr de maxim zece persoane pentru a lucra, de la distanță, la proiecte de lungă durată”.

După cum se știe, Ferrari a ales să-și închidă ușile fabricii de la Maranello începând cu 19 martie, în timp ce Red Bull a decis că va face același lucru cu baza din Milton Keynes începând cu 27 martie. McLaren a pus lacăt pe 25 martie.

Perioada de închidere de 21 de zile a fost apoi prelungită, pe 7 aprilie, până la 35 de zile, cumulând în total nouă săptămâni. Unele echipe nu și-au închis fabricile până la începutul lunii aprilie, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi deschise până la începutul lunii iunie.