Sebastian Vettel la Aston Martin din 2021, Perez?

De patru ori campionul mondial Sebastian Vettel va rămâne în Formula 1 dincolo de acest sezon, după ce a semnat contractul cu Racing Point, care va fi redenumita din 2021 ca si Aston Martin F1.

Racing Point spune că intelegerea tânărului de 33 de ani este pentru „2021 și dincolo”, „este o declarație clară a ambiției echipei de a se consacra alaturi de unul dintre cele mai competitive nume din acest sport”.

„Sunt încântat să împărtășesc în cele din urmă această veste interesantă despre viitorul meu”, a spus germanul. „Sunt extrem de mândru să spun că voi deveni pilot Aston Martin în 2021. Este o nouă aventură pentru mine, cu o companie de automobile cu adevărat legendară. . Am fost impresionat de rezultatele pe care echipa le-a obținut anul acesta și cred că viitorul pare și mai luminos.”

„Energia și angajamentul lui Lawrence [Stroll] față de sport sunt inspiratoare și cred că putem construi împreună ceva foarte special. Am încă atât de multă dragoste pentru Formula 1 și singura mea motivație este să concurez în partea din față a grilei. A face acest lucru cu Aston Martin va fi un privilegiu imens.”

Neamțul purtase de câteva luni discuții cu echipa miliardarului Lawrence Stroll, în urma deciziei Ferrari de a-l lăsa să plece la sfârșitul anului, iar Carlos Sainz de la McLaren urmând să-i ia locul alături de Charles Leclerc anul viitor.

Inițial, nu părea să existe un loc pentru Vettel, dat fiind că Sergio Perez a avut o intelegere de mai mulți ani care ar fi durat până la sfârșitul anului 2022, în timp ce fiul lui Stroll, Lance, se află pe celălalt loc din echipa.

Vettel are 53 de victorii în F1 și patru titluri mondiale pe numele său – doar Lewis Hamilton are mai multe în grila actuală

Dar miercuri seara, în ajunul Marelui Premiu toscan inaugural la Mugello – cea de-a 1000-a cursă a Ferrari – Perez a șocat lumea F1, dezvăluind că va părăsi echipa la sfârșitul anului și nu are „Planul B” în ceea ce privește locul unde si daca va conduce anul viitor.

„Toată lumea de la Silverstone este extrem de încântată de această veste”, a declarat directorul echipei Otmar Szafnauer. „Sebastian este un campion dovedit și aduce o mentalitate câștigătoare care se potrivește cu ambițiile noastre pentru viitor ca echipă Aston Martin F1.”

„Într-o după-amiază de sâmbătă sau duminică, Sebastian este unul dintre cei mai buni din lume și nu mă pot gândi la un șofer mai bun care să ne ajute să ne ducă în această nouă eră. El va juca un rol semnificativ în a duce această echipă la următoarea nivel.”

Vettel este în prezent pe locul 13 în campionatul de piloți, cu doar 16 puncte și cea mai buna clasare este un loc șase obtinut în opt curse din acest sezon.