Șeful F1, nerăbdător să vadă ce echipe au încălcat plafonul bugetar. Red Bull pariază pe șase echipe

Șeful F1, Stefano Domenicali, recunoaște că este „foarte nerăbdător” să afle concluziile analizei pentru plafonul bugetar de anul trecut, termenul limită expirând pe 31 martie. Formula 1 a introdus un plafon bugetar în 2021, și, așa cum se știe, echipa Red Bull a fost găsiăt vinovată de încălcarea acestuia în primul sezon, cheltuind peste 2,2 milioane de dolari în drumul spre Campionatul Piloților. Red Bull a primit o sancțiune financiară, echipa fiind amendată cu 7 milioane de dolari, dar și una sportivă, care i-a costat 10% din timpul de cercetare și dezvoltare pentru 2022.

În condițiile în care echipele rivale se plâng că nu a fost suficient, rămâne de văzut dacă următoarea rundă de sancțiuni, dacă se va aplica, va fi una mai aspră.

Echipele și-au depus bugetele pentru 2022 pe 31 martie, iar acum rămâne de văzut ce va dezvălui Cost Cap Administration. Domenicali recunoaște că este foarte îngrijorat. „Sunt mai mult decât nerăbdător”, a spus el pentru Sky Sports. „Sunt sigur că toată lumea înțelege acum care este efectul, dacă există o încălcare, și sunt total de acord că accentul pe acest lucru va fi foarte mare. Cred că acesta este un moment crucial în principal pentru credibilitate și pentru a verifica dacă toată lumea respectă această regulă”, a declarat el.

Zvonurile din sezonul trecut, că o echipă sau două au încălcat plafonul bugetar, au apărut abia în octombrie. Ulterior FIA a confirmat ​​că Red Bull este acea echipă. Domenicali a adăugat: Tebuie să ne asigurăm că controlul și certificarea vor fi făcute mult mai devreme pentru că sancțiunile, dacă unele echipe vor trece peste acest plafon, trebuie aplicate într-un mod corespunzător, în cel mai scurt timp”. Red Bull consideră că Domenicali are dreptate să fie îngrijorat. Potrivit Red Bull, este posibil ca „șase echipe” să fi încălcat plafonul bugetar în cursul exercițiului financiar 2022.

Un comentariu

  1. Post By George

    În frunte cu ei,
    Mai mult că sigur

Comments are closed.