Șeful Mercedes nu crede în Red Bull : E drum lung până acolo

Șeful Mercedes, Toto Wolff, a declarat că Red Bull mai are un drum lung de parcurs pentru a pune pe roate proiectul lor de contructie motoare în Formula 1.

Red Bull achiziționează in prezent motoarele de la producătorul japonez de motoare Honda si va prelua de anul viitor toata tehnologia acestora si isi vor face propria fabrica. Dar seful echipei de Formula 1 Mercedes are ceva de comentat.

În interviul pentru Motorsport Italia, șeful Mercedes a avertizat: „Avem aproximativ 900 de persoane care lucrează în Brixworth. Ei au venit si au facut oferte pentru circa 100 de persoane și au convins între 10 și 15, în principal personal de producție, fără performanță. Dar în această privință, dacă aș construi o nouă fabrică, la fel aș începe și eu”.

Dar, spune Wolff, „între a angaja o mână de oameni și a avea o fabrică de motoare competitive e o cale destul de lungă. Cred că Red Bull poate face asta, cu resursele financiare pe care le are la dispozitie, dar Mercedes și ceilalți sunt în acest sport de mai multe decenii, construind structuri de productie”.

„Așadar, 15 băieți și o cladire goala nu vor fi suficiente pentru a fi competitivi în trei ani, cu noul motor”, crede șeful Mercedes.