Ştiri pe scurt

Asa numitul sistem dublu al aripii mobile spate, invoat de echipa de Formula 1 Mercedes si care a dus la un protest oficial din partea echipei Lotus la inceputul campionatului va fi interzis de anul viitor. Pentru a decide acest lucru echipele au avut nevoie de o majoritate simpla.

Anthony Hamilton, tatal campionului mondial Lewis Hamilton si fostul manager al lui Paul di Resta a anuntat ca il va da in judecata pe Paul pentru decizia unilaterala luata de acesta si care nu este conforma cu prevederile contractului dintre parti, decizie prin care l-a inlaturat pe Hamilton din pozitia de manager.

In ciuda recentelor si numeroaselor controverse starnite de echipa Red Bull aceasta a afirmat prin gura directorului sau Christian Horner ca nu e nimica rau sa folosesti regulile in favoarea ta si ca niciodata acestea nu au fost incalcate de echipa sa.

Mai multi rivali se arata ingrijorati de forma aratata de echipa Lotus si mentioneaza ca ar fi o prostie sa ii subestimezi in lupta pentru titlul mondial atat la piloti cat si la constructori. Declaratiile apartin lui Domenicali directorul Ferrari si lui Horner directorul Red Bull. Si cei de la McLaren au admis prin gura lui Sam Michael ca cei de la Lotus au o masina foarte rapida dar preocuparea lor este sa o faca pe a lor si mai rapida.

Lewis Hamilton a declarat ca isi doreste sa pastreze trofeele castigate si acestea sa nu mai parvina echipei. A spus ca acest lucru il va discuta cu echipa acum cand se va negoica un nou contract pentru urmatorii ani.

Fernando Alonso a marturisit ca nu se va culca pe o ureche acum fiindca are  40 de puncte avans in campionat si ca este realist ca echipa Ferrari are un monopost mai bun dar nu cel mai bun si ca sa isi mentina avansul masina are nevoie de un mare pas inainte. Si noi suntem de acord cu el.

Testele din mijlocul sezonului 2013 vor fi interzise.Echipele au stabilit acest lucru sustinand ca testul de la Mugellor efectuat in acest an a fost unul foarte scump si ca beneficiile nu au fost pe masura.

Sezonul 2013 va incepe la anul in Australia si data cea mai probabila de desfasurare a cursei va fi 17 Martie. Exista insa si sansa ca acesta sa inceapa cu o saptamana mai devreme, adica in 10 Martie.