Știri pe scurt

Heikki Kovalainen a fost confirmat de catre echipa Caterham ca va participa in antrenamentele de Vineri ale Marelui Premiu din Bahrain si Barcelona. Echipa a spus ca experienta sa este necesara pentru evaluarea primelor inovatii ce se vor aduce pe monopostul de culoare verde al Formulei 1.

Adrian Sutil a spus ca a fost dezamagitor pentru el sa nu termine cursa din China insa colegul sau a obtinut puncte pentru echipa, coleg cu care a vorbit dupa cursa despre incindetul in care au fost implicati si a declarat ca nu exista nici un fel de problema intre ei. De asemenea el a declarat ca Bahrain este un circuit care ar trebuii sa li se potriveasca mai bine decat cel din China.

Lopez patronul echipei Lotus a declarat ca decizia lui Kimi Raikkonen de a pleca la o alta echipa nu este una simpla si nu conteaza ce declara cei de la Red Bull care in acest moment ‘au mainile pline’ ci decizia sa se bazeaza pe mai multi factori iar ei sunt increzatori ca el va ramane la Lotus si anul viitor chiar daca nu este nimic semnat intre parti in acest moment, insa relatia dintre el si echipa este un excelenta.

Pirelli a decis sa schimbe alocarea pneurilor pentru cursa din Bahrain si in loc de pneurile tari si cele usoare le va aduce pe cele tari si medii.

Monisha Kaltenborn a declarat ca Formula 1 trebuie sa fie mai atenta la modul in care isi pregateste debutantii si a spus ca greseala lui Gutierez este de inteles fiindca in antrenamentele de Vineri se merge limitat si apoi se intra in calificari si cursa unde presiunea este enorma pe umerii pilotilor si unde oportunitatea de a obtine puncte este limitata mai ales intr-o echipa din pluton.

Christian Horner  a spus ca discutiile iscate cum ca Mark Webber ar fi sabotat de echipa sunt o mizerie si ca scopul echipei Red Bull este sa ofere cea mai buna masina ambilor piloti si acestia sa fie cat mai sus clasati in puncte.

Romain Grosjean a declarat ca petrece mult timp cu inginerii sai pentru a rezolva problemele avute cu monopostul E21 si ca munceste enorm ca sa inteleaga unde este cauza pentru care este asa de lent in comparatie cu colegul sau campionul mondial din 2007 Kimi Raikkonen.