Actualizare: Vettel va pleca de la Ferrari la sfârşitul anului

Actualizare: Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari la sfarsitul lui 2020. Germanul a declarat ca banii nu au avut nici un rol in aceasta decizie, dar ambele parti au ajuns la concluzia ca nu mia doresc sa continue colaborarea.

Stirea initiala: Sebastian Vettel și Ferrari urmează să se despartă, la sfârșitul acestui sezon, după șase ani de colaborare în Formula 1, potrivit surselor citate de Motorsport-Total.
Astfel, susțin sursele citate, discuțiile contractuale ale lui Vettel cu Ferrari s-au încheiat, iar un anunț care confirmă încheierea colaborării la sfârșitul anului este așteptat în cursul zilei de marți.

Actualul contract al lui Vettel, pe trei ani, cu Ferrari a fost semnat în august 2017 și expiră la sfârșitul anului 2020. Negocierile privind o prelungire au fost însoțite de speculații media, timp de mai multe săptămâni, dar se pare că acum s-a luat decizia ca Vettel să părăsească echipa cu sediul în Maranello.

În urmă cu câteva săptămâni, ziarul italian Gazzetta dello Sport dezvăluia că Ferrari i-a oferit lui Vettel un contract pe un an, pentru 2021, dar cu un salariu redus. Ferrari l-a antamat însă deja pe coechipierul german, Charles Leclerc, până la sfârșitul anului 2024.

Câștigător a patru titluri succesive pentru Red Bull în 2010-13, Vettel a fost eclipsat de coechipierul de la acea vreme, Daniel Ricciardo, în 2014, iar mai apoi a decis să plece la Ferrari în anul următor.

Cvadruplu campion mondial de Formula 1, coloborarea lui Vettel cu echipa italiană a fost marcată de o serie de erori costisitoare.

2 comentarii

  1. Post By daniel

    Ca nu-l mai vor e clar ca lumina zilei.
    Si sezonul trecut l-au favorizat degeaba in dauna colegului.
    In sase ani nu a aratat nimic.

  2. Post By Ioan

    Este oficial: va pleca de la Ferrari la sfârșitul ‘sezonului’.

Comments are closed.